Is Adverteren Online het Geld waard?

En hoe kunnen wij u hierbij helpen?

Online Adverteren is mogelijk nog een vaag onderdeel van adverteren. Zo is het plaatsen van een advertentie in de krant of in een tijdschrift veel duidelijker zichtbaar dan een advertentie tussen de Google zoekresultaten. Immers, door aanschaf van de krant is het mogelijk de advertentie zo even te zien. Bij Online Adverteren ligt dat echter gecompliceerder. Zo is de advertentie niet zichtbaar voor elke persoon, er wordt namelijk voornamelijk gefocussed op die mensen die daadwerkelijk interesse hebben in uw product.

Online Adverteren is het absoluut waard. Door middel van data analyse kan perfect worden uitgezocht of de gewenste doelgroep wordt bereikt en waar mogelijk verbeterpunten zitten op het gebied van content op de website en de instellingen van de advertenties.

‘Problemen’ met AdBlock

AdBlock zorgt ervoor dat veel advertenties geblokkeerd worden. Deze extensie is erg populair bij Chrome en Safari gebruikers. Dit zijn momenteel de twee grootste internet browsers en dat betekent dat veel van de door ons opgestelde advertenties worden geblokkeerd.

Gelukkig worden er enkel kosten gerekend bij een daadwerkelijke weergave van de advertentie. Zo zal er nooit moeten worden betaald voor mensen die de advertentie geblokkeerd hebben. Hierdoor weet u dat u geen geld uitgeeft aan personen die uw advertentie toch niet zien.

Door het hoge aantal AdBlock gebruikers zullen wel minder personen de advertentie te zien krijgen. Uit ervaring blijkt dat dit nauwelijks tot problemen leidt. Weliswaar worden minder mensen bereikt, dit aantal is alsnog groot genoeg om de website en/of het product te promoten.

De Werking van AdWords

AdWords is het adverteerprogramma van Google. Door gebruik te maken van dit programma worden er advertenties weergeven bovenaan de zoekresultaten van Google. Wanneer uw onderneming bijvoorbeeld wandeltochten organiseert in Drenthe kan, door middel van AdWords, uw website bovenaan de zoekresultaten verschijnen wanneer iemand zoekt naar (bijvoorbeeld) ‘wandeltochten Drenthe’. Door een analyse uit te voeren naar waar men naar zoekt, kan zo een hoog aantal potentiële klanten worden bereikt.

Door het feit dat u enkel betaald wanneer er geklikt wordt op uw advertentie en door een goed geconfigureerde campagne, zal elke cent die u besteed aan AdWords, een absolute meerwaarde hebben voor uw website. Wij zorgen ervoor dat de campagne goed geconfigureerd is en u dus geen enkele cent verspild!