Waarom is SEO zo belangrijk?

En hoe kunnen wij u hierbij helpen?

Het belang van SEO is erg groot. Het verschil tussen een geoptimaliseerde website en een niet-geoptimaliseerde website is het verschil tussen op de eerste pagina van de Google zoekresultaten te verschijnen of op de derde pagina van de Google zoekresultaten te verschijnen. Nu is het bekend dat de gemiddelde persoon niet verder komt dan de eerste pagina dus daarmee is het belang van SEO uitermate groot. Het kan daadwerkelijk het verschil zijn tussen een succesvolle en een mislukte onderneming.

Wij zorgen ervoor dat elke pagina compleet is geoptimaliseerd voor de SEO zodat uw website en uw pagina’s een goede positie hebben in de zoekresultaten van o.a. Google. Voor ons is de website simpelweg niet af totdat elke pagina zo goed mogelijk is geoptimaliseerd voor de zoekresultaten.

De Kettingreactie van SEO

Stel, u heeft een onderneming die zeilboten verkoopt. U heeft een prachtige website laten maken, maar er is geen enkele moeite gedaan om de website te optimaliseren voor de zoekresultaten. Echter, wanneer u zoekt naar uw onderneming staat hij netjes bovenaan. Niks aan de hand dus toch? Dat is niet helemaal waar. U heeft de website waarschijnlijk al meerdere keren bezocht voordat u begon te zoeken op Google. Hierdoor verschijnt de pagina automatisch wat hoger voor u.

Echter, staat de website voor de (potentiële) klanten pas op de vierde pagina wanneer er gezocht wordt naar ‘zeilboot kopen’. De kans dat de (potentiële) klant dan op uw website terecht komt is behoorlijk klein. Dit heeft tot gevolg dat de website niet zorgt voor een verhoging van het aantal klanten terwijl u wel een behoorlijk bedrag heeft geïnvesteerd voor de creatie van de website.

Was er tijd gestoken in de uitvoering van SEO, dan was uw website mogelijk op de eerste pagina van de zoekresultaten verschenen indien er gezocht werd naar ‘zeilboot kopen’. De kans dat een klant dan op uw website terecht komt is aanzienlijk groter dan wanneer de website op de vierde pagina staat. Dit leidt dan weer tot een verhoging van het aantal klanten wat weer zal leiden tot een verhoging van de omzet.

l

De Uitvoering van SEO

Er zijn een aantal punten waar wij elke pagina aan toetsen. Wij kijken onder andere naar de hoeveelheid tekst (en de relevantie daarvan), de beste trefwoorden, het gebruik van goede (sub)titels en dat elke afbeelding gelezen kan worden door Google door middel van een ALT-tag.

Een handige, en zeer populaire, tool die wij hierbij gebruiken als ondersteuning is ‘Yoast SEO’. Dit is een plug-in die aangeeft in hoeverre de pagina voldoet aan de door ons gestelde punten. Zo kunnen we efficient en foutloos te werk gaan om de gehele website te optimaliseren.

Wat uitermate van belang is dat de teksten en de titels nog wel interessant en leesbaar zijn voor de klant. Zo is een titel als ‘Beste Zeilboten Goedkoop Hoge Kwaliteit’ wel goed voor de SEO, maar zal de klant hier zijn vraagtekens bij zetten. Het is namelijk een hele aparte titel die eigenlijk niet veel zegt. Zo heeft de klant veel meer aan de titel: ‘De beste Zeilboten van het Noorden!’ zonder dat de titel een negatieve impact heeft op de SEO. Indien u voornamelijk opereert in het noorden van Nederland dan zal de titel juist een erg hoge relevantie hebben en juist de SEO sterk bevorderen.