Wat is het Nut van Social Media?

En hoe kunnen wij u hierbij helpen?

Tegenwoordig hebben de meeste mensen een social media account op o.a. Facebook, Twitter en/of Snapchat. Ook bedrijven hebben vaak meerdere social media accounts. Zo is bijvoorbeeld Microsoft goed te vinden op de meeste social media platformen. Door middel van deze social media accounts kunnen bedrijven korte stukjes informatie delen, acties/kortingen promoten, vragen beantwoorden en naamsbekendheid creëren.

Het allerbelangrijkste social media platform is Facebook en onze primaire focus op het gebied van social media zal dan ook op Facebook zijn. Hieronder kunt u de voordelen vinden van het gebruik van Facebook en hoe wij ervoor kunnen zorgen dat u maximaal profiteert van de voordelen.

Facebook

Facebook is het grootste social media netwerk en is om die reden erg interessant voor ondernemingen. Wij bevelen Facebook altijd aan voor iedere onderneming. Het maakt niet uit of de onderneming een Kapper is of een Betonbewerker, elke onderneming heeft voordeel bij aanwezigheid op Facebook.

Voordelen van aanwezigheid op Facebook:

  • Door het grote aantal gebruikers kunnen er erg veel potentiële klanten worden bereikt.
  • Het is mogelijk om korte vragen te beantwoorden die men liever niet via de mail stuurt of niet de moeite wil nemen om via de mail te sturen. Dit komt erg vaak voor.
  • Het is mogelijk te reageren op kritiek om te laten zien dat de onderneming open staat voor kritiek.
  • Vindbaar zijn op Facebook versterkt de naamsbekendheid.
  • Het oogt professioneel wanneer een bedrijf gebruik maakt van social media.

Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat u maximaal profiteert van deze voordelen?

  • Het creëren van een professionele Facebook pagina met afbeeldingen van de onderneming.
  • Het starten van een Facebook Campagne om direct contact te kunnen maken met potentiële klanten.
  • Het onderzoeken in hoeverre er al over de onderneming gesproken is en dit rapporteren aan u. U heeft dan de mogelijkheid om te reageren op onze bevindingen zodat wij (of u) actie kunt ondernemen.

Naast Facebook zijn er talloze andere social media platformen die allemaal hun eigen functie hebben. Vaak spelen wij pas in op andere social media dan Facebook wanneer dit nuttig is voor uw onderneming. Zo heeft een kledingzaak erg profijt van het hebben van een Instagram account en heeft een Nieuws website erg profijt bij een Twitter account.

Hieronder kunt u een overzicht vinden van de verschillende social media en voor welke ondernemingen het interessant is om, naast Facebook, gebruik te maken van een extra social media platform.

Google+

Google+ wordt zeer weinig gebruikt door het grote publiek aangezien het concureert met Facebook. Toch is het interessant om een Google+ pagina te hebben en het is een vereiste voor het registreren van de onderneming op Google. Zo kan de ‘Mijn Bedrijf’ pagina worden ingevuld waardoor potentiele klanten meteen alle informatie over uw bedrijf kunnen zien door een simpele Google search. Wij zorgen daarom altijd dat u een Google+ account heeft, maar het is verder niet belangrijk om continu updates te plaatsen op de Google+ pagina.

Interessant voor: iedere ondernemer, maar vraagt na het opzetten van het account en de ‘Mijn Bedrijf’ informatie geen verdere inspanning.

LinkedIn

LinkedIn is het zakelijke social media platform. Veel gebruikers van LinkedIn gebruiken dit platform als een soort online CV, maar ook om op de hoogte te blijven van zakelijk nieuws. Waar Facebook voornamelijk luchtige informatie verspreid, zorgt LinkedIn voor hardere informatie zoals de invloed van het sjoemelschandaal van Volkswagen op de beurs of de marketingstechnieken gebruikt door Apple. Dit social media platform vraagt geen consistent gebruik, maar het hebben van een LinkedIn pagina is wel professioneel.

Interessant voor: iedere onderneming, maar vraagt weinig tot geen onderhoud.

Twitter

Twitter wordt tegenwoordig veelal gebruikt door politici, verslaggevers en beroemdheden. Toch is er nog altijd een grote hoeveelheid ‘normale’ gebruikers. Twitter vereist dagelijks actief gebruik en vergt daarom erg veel tijd. De keuze voor Twitter is in de meeste gevallen alleen voor ondernemingen die voortdurend bezig zijn met de actualiteiten. Voor de meeste ondernemingen heeft Twitter geen toegevoegde waarde.

Interessant voor: ondernemingen die voortdurend bezig zijn met de actualiteiten en hier voortdurend verslag van doen. Denk hierbij aan NOS, RTL en Omroep Friesland.

Instagram

Instagram is momenteel een populair platform om mooie (bewerkte) foto’s te delen. Bedrijven maken ook goed gebruik van Instagram door kwalitatief hoge foto’s te publiceren via officiële accounts. Voornamelijk bedrijven die kunnen profiteren van het laten zien van hun product kunnen hun voordeel doen met Instagram. Zo kan een kledingwinkel foto’s laten zien van de nieuwe collectie om de bekijker van deze foto’s te prikkelen om te kopen bij de kledingwinkel. Voor een winkel als de Action is Instagram weer minder interessant doordat de Action het niet moet hebben van mooie en kwalitatieve producten, maar juist het feit dat de Action erg goedkoop is. Dat is niet af te leiden uit een foto van het product.

Interessant voor: ondernemingen die hun voordeel kunnen doen bij het laten zien van hun product. Denk hierbij aan een kledingzaak, een kapper, een beautysalon en een bakkerij.

YouTube

YouTube is en blijft een enorme hit. Miljoenen video’s worden er per dag gedeeld en miljoenen video’s worden er elke dag bekeken. Het is voor heel veel bedrijven erg interessant om video’s te maken en publiceren via YouTube. Zo kunnen er reclamespotjes worden gepubliceerd via YouTube en/of video’s over hoe het bedrijf bezig is met duurzaamheid. Dit is erg interessant voor elke onderneming, maar het is lastig om zonder expertise een kwalitatief hoge video te maken en daarmee aandacht te kunnen trekken.

Interessant voor: iedere onderneming, maar vraagt mogelijk een hoge investering. Het kan wel een erg positieve impact hebben op het bedrijf.

Social Media is belangrijk en wij zullen er altijd voor zorgen dat u goed vindbaar bent op de platformen die u wenst te gebruiken. Wij bevelen het wel altijd aan om Facebook te gaan gebruiken. De overige social media zijn lang niet altijd nodig, maar indien ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan uw onderneming dan passen we deze platformen natuurlijk ook toe.

Interesse? Vraag onze offerte aan!